Volvo Penta vetolaitteet ja muut veneilijän tarvikkeet

Mukavaa, että olet löytänyt tämän veneilyaiheisen blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on vesillä liikkuminen ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon veneily harrastusta aloitettaessa. Toivottavasti löydät mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa tästä upeasta harrastuksesta.

Veneilijän kannattaa opetella veneily säännöt ja veneen toiminta sekä huolto

Veneily on harrastus, joka sopii lähes kaikille luonnossa ja vesillä liikkumisesta nauttiville. Veneily on harrastus, joka vaatii perehtymistä ja aikaa, sillä ennen vesille lähtemistä täytyy hallita sekä veneen käyttö että vesillä liikkumissäännöt ja etiketti.
Veneily kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta, joten on tärkeää pystyä ottamaan huomioon muut vesilläliikkujat, ennakoida tilanteita ja kunnioittaa luontoa. Myös oman veneen laitteiden hallinta on tärkeää, sekä sopivan veneen, moottorin ja muiden tarvikkeiden hankinta. Olipa kyseessä Volvo Penta vetolaitteet tai muut moottorit, on hyvä tuntea sen toiminta kunnolla ja tarvittaessa viedä se asianmukaiseen merkkihuoltoon. Volvo Penta vetolaitteet myy ja huoltaa asiantunteva jälleenmyyjä, kuten S-Marin Oy. Merkkihuollon käyttö on usein suositeltavaa, olipa sitten kyseessä auton tai veneen huolto.

Väistämissäännöt kannattaa opetella ennen vesille lähtemistä

Veneilijä ei tarvitse ajokorttia, 15 vuoden ikä ja riittävät taidot ovat riittävä edellytys, jopa 24-metrisen veneen ajamiseen lain mukaan. Veneily on kasvattanut suosiotaan tasaisen varmasti, joten on tärkeää turvallisen vesillä liikkumisen kannalta, että veneilijä opettelee väistämissäännöt ja muut vesillä liikkumiseen kuuluvat säännöt ajoissa, jo ennen vesille lähtemistä. Sääntöjen tuntemisen lisäksi venettä täytyy huoltaa säännöllisesti ja on myös suositeltavaa pitää alueen karttaa mukana. Vesillä liikkuessa tärkeimmät säännöt ovat väistämissäännöt ja huviveneellä tai purjeveneellä liikkuessa joutuu aina väistämään kauppa-aluksia, jotka eivät voi poistua väylältä, eikä laivoilla ole mahdollisuutta tehdä nopeita väistöliikkeitä tai nopeuden muutoksia. Vesillä ei myöskään kenelläkään ole etuajo-oikeuksia, vaan väistämisvelvollisuuksia ja varsinkin rannikolla on erittäin tärkeää pitää nopeus ja välimatka kohtuullisina. Vesille lähtiessä kannattaa myös varmistaa, että hallitsee hyvin oman veneensä, mukana on kunnolliset varusteet, riittävästi polttoainetta ja että veneellä liikutaan sellaisilla alueilla, joilla se on sallittu. Volvo Penta vetolaitteet ja muut varusteet veneeseen kannattaa valita asiantuntijan avulla.


jaa